lauantai 18. heinäkuuta 2015

Miten jaan vuoteni lukusuunnitelmalle




































Olen tehnyt alustavaa lukusuunnitelmaa. Nyt on jännää kun on niin paljon aikaa jäljellä. Voi rauhassa miettiä mitä haluaa opiskella. "Ensimmäinen" kierros olis  tarkoitus vetää nyt niin että käyn koealueen läpi kirja kirjalta. En tiedä onko se fiksua, mutta tarvitsen sitä että käyn koko alueen läpi, sillä omasta lukioajastani on jo aikaa.  Pakko vähän katsoa, että mitä jo osaan ja mitä en. Lisäksi haluan tehdä kaikki tehtävät. 

Tuolla lukee, että tämä kierros kertaa kaksi, mutta en ole ihan varma teenkö toista kierrosta samanlaista. Voi olla että helpot asiat skippaan (eli esim. varmaan physica 1 ja Mooli 1) kokonaan tai käyn ne hyvin suurpiirteisesti. Ja jos saan kaikki tehtävät kirjoista tehtyä ekalla kierroksella niin sitten vaan kertaan yhden kirjan viikossa ja kun jää muutama viikko sitten aikaa, niin käyn niillä läpi jo vanhoja pääsykokeita ja muita kertaustehtäviä. Ja on minulla myös Valmennuskeskuksen vanhat materiaalit joita varmaan tulen käymään läpi myös.

Näiden "kahden kierroksen" jälkeen jää vielä noin 7-8 viikkoa viimeistelyyn. Joten nyt on hyvin aikaa. Nyt vaan rennosti, ei liian kovalla vauhdilla, ei stressiä niiin aikaa on tehdä vaadittava työ sisäänpääsyyn.

Tuo siis on tuollainen viikkokohtainen suunnitelma, olen tehnyt jo ensimmäisille viikoille myös päiväkohtaisen suunnitelman. Siitä lisää sitten myöhemmin. Ajattelin postata sillä tahdilla että joka viikko ohjelman ja edistymisen ja pohdinnat!

2 kommenttia:

  1. Moi, ehdottaisin että et käytä noin paljoa aikaa lukion kirjojen läpikäyntiin "kirja kirjalta". Kokeen tehtävissä ei lue että "tämä tehtävä on lukion fysiikan 4 kurssilta" tms. Kun lukion kirjoja käy läpi niin, että ensin lukee teorian ja sitten tekee tehtäviä, on se salakavalasti helpompaa kun tietää edeltävän teorian pohjalta mitä lakeja ja yhtälöitä soveltaa. Ala tehdä mahdollisimman aikaisin esim yo-tehtäviä: niihin on hyvät vastaukset ja kun kaikki käy läpi, niin varmasti tulee kaikki tärkeä teoria kerrattua. Katso myös Älyvuodosta mitä menetelmiä läpipääsijät ovat käyttäneet. Harva heistä on laskenut / lukenut vain lukion kirjoja. Itse läpäisin kokeen 2014.

    VastaaPoista